Shop
Obavještenje za klijente
05.01.2024

Prijava štete na vozilu putem e-maila:

U slučajevima manjih saobraćajnih nezgoda koje za posledicu imaju manja oštećenja na vozilu i u kojima nije bilo povrijeđenih lica moguće je izvršiti prijavu odštetnog zahtjeva iz osnova auto odgovornosti slanjem potrebne dokumentacije Generali osiguranju Montenero AD na e-mail adresu  stete.vozila@generali.me  bez obaveze neposrednog dolaska u nase poslovne prostorije.

Potrebno je popuniti i poslati formular prijave štete:

https://www.generali.me/upload/documents/zahtevi/nesrecan%20slucaj%20i%20saobracaj/zahtjev_za_nadoknadu_stete_po_osnovu_obaveznog_osiguranja_motornih_vozila_za_stetu_pricinjenu_trecim_licima.pdf

Uz popunjeni formular potrebno je poslati i minimalno 8 fotografija oštećenog vozila:

Radi lakše i brže procedure obrade šteta sugerišemo da na fotografijama bude jasno vidljivo: broj šasije (VIN broj), kontrolna tabla sa predjenom kilometražom, fotografija cijelog vozila (iz 4 ugla vozila) i više fotografija same zona udara odnosno oštećenja na vozilu. Ukoliko ste u mogućnosti poželjno je da fotografišete i samo lice mjesta gdje se desila saobraćajna nezgoda.

Takodje neophodno je i da nam pošaljete skenirano ili fotografisano:

  • zapisnik MUP-a o uviđaju sa mjesta nezgode) ili Evropski izvještaj o saobraćajnoj nezgodi
  • ličnu kartu vlasnika oštećenog vozila
  • saobraćajnu dozvolu oštećenog vozila
  • vozačku dozvolu lica koje je u trenutku nezgode upravljalo vozilom
  • broj tekućeg ili žiro računa računa vlasnika oštećenog vozila

 

Nakon prijema odštetnog zahtjeva u najkraćem roku dobijate e-mail potvrde prijema vašeg zahtjeva.

Svakog radnog dana u vremenskom intervalu od 8:00 do 16:00 časova na raspolaganju vam je broj telefona 020/238-595 preko kojeg su vam naši zaposleni na usluzi za sva eventualno potrebna dodatna pojašnjenja.