Zaštita ličnih podataka

 

 

Ovo obavještenje odnosi se na zaštitu ličnih podataka koje Generali OsiguranjeMontenegro dobija preko svoje veb-stranice.

Popunjavanjem upitnika  na internet stranici prilikom kupovine osiguranja, dajete nam svoje lične podatke i saglasnost da ih obrađujemo, koristimo i čuvamo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i ovim obavještenjem. Datu saglasnost možete opozvati u slučaju nedozvoljene obrade podataka, odnosno obrade suprotne cilju, kao i u proceduru u vezi sa pravom na obavještenje, uvid u podatke i kopiju istih.

Lični podaci obuhvataju:

  • Ime i prezime;
  • JMBG;
  • Imejl adresu;
  • Broj telefona;
  • Poštansku adresu (ulicu i broj, broj pošte i mesto)

 

Sve lične podatke tretiramo kao poslovnu tajnu. Čuvamo ih trajno, do eventualnog opoziva.

Generali Osiguranje Montenegro AD takođe prikuplja anonimne demografske podatke (godište, pol, sklonosti, interesovanja) i podatke o hard disku ili softveru vašeg računara (IP adresa, pretraživač, domen, vrijeme pristupa i posjećene veb-stranice, IMEI broj telefona).

Podatke prikupljamo isključivo radi sigurnije identifikacije i postupanja po zahtjevu klijenata, ali i u druge svrhe. Navedeni podaci predstavljaju minimum potrebnih informacija. Koristimo ih i kako bismo, održavali kvalitet proizvoda i usluga i dobili statističke podatke o korišćenju veb-stranice.

Generali Osiguranje Montenegro AD preduzima sve neophodne tehničke, kadrovske i organizacione mjere zaštite podataka, u skladu sa zakonom, standardom ISO/IEC 27001:2013 i internim aktima. Vaše lične podatke nećemo činiti dostupnim trećim licima bez vašeg izričitog pristanka. Oni su zaštićeni od zloupotreba, uništenja, gubitka, neovlašćenih promjena i pristupa.

Generali Osiguranje Montenegro AD štiti privatnost pomoću tehnologija koje omogućavaju najsigurniji način korišćenja interneta. Generali Osiguranje Montenegro AD štiti vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, upotrebe ili otkrivanja. Kad se lične informacije (kao što je broj platne kartice)  prenose preko web stranice, štite se zaštitnim kodiranjem kao što su Secure Socket Layers (SSL).

Saglasnost na prikupljanje, obradu i korišćenje ličnih podataka možete opozvati. Više informacija o tome i o pravu na obavještenje, uvid u podatke i njihovu kopiju možete dobiti ako nam se obratite:

  • pozivom broja telefona: 020 444 800
  • Faxom: 020 444 810
  • poštom: Generali Osiguranje Montenegro, Kralja Nikole 27A/VI, 81000 Podgorica