Naše odgovornosti

Teritorije pod potpunim embargom

U skladu sa pravilima Generali Grupe, teritorije koje su pod potpunim embargom su: Iran, Srija, Sjeverna Koreja, Region Krima i Zaporožje, Herson i region Donjecka i Luganska, Venecuela, Rusija, Avganistan, Burma (Mjanmar) i Bjelorusija.

Mi slijedimo cilj stvaranja novih vrijednosti, ne samo u ekonomskom, već i u društvenom i ekološkom smislu: posvećeni smo obezbjeđivanju dobrih finansijskih rezultata na duži rok i pomaganju da se društvo u kojem poslujemo promijeni na bolje.

Želimo da poboljšamo živote ljudi, prije svega kroz proizvode i usluge visokog kvaliteta koji zadovoljavaju potrebe naših klijenata za zaštitom. Takođe se osjećamo dijelom zajednice u kojoj poslujemo, i nastojimo da joj pomognemo kroz podržavanje različitih projekata. Vjerujemo da se naš uspjeh prije svega zasniva na kvalitetu naših ljudi. U stvari, naš cilj je unapređenje socijalnog dijaloga kako bismo doprinijeli osvješćivanju zaposlenih o razvoju poslovanja.

Naša strategija korporativne odgovornosti je zasnovana na poslovnim prioritetima Grupe i principima utvrđenim u našem Kodeksu ponašanja. Strategija takođe uzima u obzir potrebe i očekivanja naših ključnih interesnih grupa, koje igraju važnu ulogu u neprekidnom uspjehu Grupe. Naša strategija je opisana u Povelji o obavezama održivog poslovanja. Ovaj dokument je od ključnog značaja za upravljanje važnim socijalnim, ekološkim i upravljačkim pitanjima. On takođe identifikuje oblasti preduzimanja akcija na koje planiramo da se fokusiramo u narednim godinama, kako bi nam pomogao da ostvarimo naše poslovne ciljeve i stvorimo vrijednost za naše interesne grupe.

U cilju identifikacije prioriteta naše strategije korporativne odgovornosti i definisanja sadržaja Izvještaja o održivosti, sproveli smo našu formalnu analizu materijalnosti, u skladu sa smjernicama za izvještavanje GRI-G4.

Generali teži dugoročnom rastu kroz integrisanje održivosti u osnovnu djelatnost i doživotno partnerstvo sa zainteresovanim stranama.

Kao dio naše posvećenosti korporativnoj odgovornosti, potpisnici smo sljedećih inicijativa Ujedinjenih nacija: ,,Globalni dogovor”, ,,Principi za odgovorno investiranje” (PRI - Principles for Responsible Investments) i ,,Principi održivog osiguranja” (PSI - Principles for Sustainable Insurance).

Saznajte više o korporativnoj odgovornosti.